This website uses cookies to store information on your computer. Some of these cookies are used for visitor analysis, others are essential to making our site function properly and improve the user experience. By using this site, you consent to the placement of these cookies. Click Accept to consent and dismiss this message or Deny to leave this website. Read our Privacy Statement for more.
2020 ASP Conference Agenda


2020 Conference Agenda

*Conference Agenda Subject to Change*


Wednesday 13th May 2020
Pre-Conference Day 
 

Can't attend the full conference? Attend a Masterclass!
Join us one day early to take advantage of our deep dive Masterclasses!
Masterclasses are priced at USD$225 per class.

 
                                 
8.00am - 4.30pm    Registration Open
 

                                    
All Day Session (morning break at 10.30am, lunch at 12.30pm & afternoon break at 3.00pm) 
9.00am - 4.30pm

Certification Study Course
 Full Day Course: USD$300

Are you Certifiable?
A Kick-Off for
Certification Study
 



 James D. Stockmal
Association for Strategic Planning (ASP)


 
AM Sessions (morning break at 10.30am)
9.30am - 12.30pmMasterclass 1Test Drive Your Critical Decisions 



Richard Adler
DecisionPath  
9.30am - 12.30pm Masterclass 2A New Leadership Mindset for Orchestrating Transformational Strategy and Culture Change 


  

Gaye Clemson &
Dr. Dana deNault
 
Globalinkage Consulting & Attentive Leadership
9.30am - 12.30pmMasterclass 3Strategic Risk Management
Workshop - New Tools for
Competitive Advantage
in an Uncertain Age
 




Paul Godfrey 
Brigham Young University
 

    
12.30pm - 1.30pm    Lunch 
 

    
PM Sessions (afternoon break at 3.00pm)
1.30pm - 4.30pmMasterclass 4  Welcome to the Next Industrial Revolution




Terry Thiele  
TVTHIELE Ltd.
1.30pm - 4.30pmMasterclass 5Patterns of Strategy to Harness the Power of Disruption 




Patrick Hoverstadt 
Fractal Consulting 
1.30pm - 4.30pmMasterclass 6  Innovation and Technology Tools for Small Business 




Cara Evans 
Autry Technology Center


   
5.00pm - 7.00pm   Opening Reception & Exhibitor Showcase
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       



Thursday 14th May 2020
Conference Day 1
     
7.30am - 4.30pm   Registration Open
  
8.00am - 4.30pm   Exhibitor Showcase
     
8.30am - 8.45am   Opening Remarks & Announcements
     
8.45am - 9.30amKeynote 1Technology for
Social Impact

 


 Deepa Prahalad
Anuvaa, LLC
     

You can choose to attend Breakout 1, Breakout 2, or Breakout 3:

9.45am - 10.45amBreakout 1 (60min) Social Innovation Strategic Partnership to Support Inherent Right for Self-Governance  


 Ernest Armann 
Lil'wat Nation
9.45am - 10.45amBreakout 2 (60min) TBC  




 
9.45am - 10.45am Breakout 3 (60min)Leverage Technology and Analysis to Implement a Strategic Early Warning Program 


David Kalinowski
 Proactive Worldwide, Inc.
     
10.45am - 11.15am   Break & Exhibitor Showcase
     

You can choose to attend Breakout 4, Breakout 5, or Breakout 6 & 7 combined:
11.15am - 12.45pmBreakout 4 (90min) How Google Jamboard could Democratize Strategy Formulation
and Enhance Strategic Planning Process
 

   

Tanai Charinsarn &
Dr. Kulachet Mongkol 
 
Strategy Essential & Srinakharinwirot University, Thailand 
11.15am - 12.45pm Breakout 5 (90min)Strategy for Disruptive Intersections: Technology,
Human Geography,
and World Order
 
 
  

Elizabeth Roll & Elizabeth Kistin Keller 
Sandia National Labratories
11.15am - 11.45am Breakout 6 (30min) Executing a People-First Strategy


Claudio Garcia Costa Carvalho 
Lee Hecht Harrison
12.00pm - 12.30pm Breakout 7 (30min)When Disruption, Transformation, and Innovation Don't Go as Planned 


 Eva Hyder 
CoverMyMeds
     
12.45pm - 1.45pm   Lunch
     
1.45pm - 2.30pmKeynote 2 

Making the Promise of Strategy a Reality with
the Enterprise Architecture Approach





 Pierre Hadaya
ESG UQAM
     

You can choose to attend Breakout 8, Breakout 9, or Strategy in the Real World #1:
2.45pm - 3.15pmBreakout 8 (30min)Frenemies: Weighing Partner Distribution vs. Direct to Customer Strategies
 


Larry Baird  
TV4 Entertainment 
2.45pm - 3.15pm Breakout 9 (30min) From Templates to Tech - The Evolution of Planning
and Reporting in
Interior Health

  

Amanda McDougall & Jennifer Miller 
Interior Health
2.45pm - 3.15pm Strategy in the Real World #1 (30min) 
SW:A.
Driving Excellence in Strategy Execution: How Simple Technology Coupled with Strong Leadership Moved an Organization to be one of the Top Performer




Abdulaziz Alsultan 
Saudi Aramco
 

 SW:B. Defense Intelligence Planning in a Dynamic World


  

Angela Marie Silicato &
MAJ Kenny French
 
Defense Intelligence Agency
  SW:C. Leveraging PowerBI to Develop and Track the Effectiveness of Strategies


 Monica Allen 
Mecklenburg County, NC
   SW:D. Best Year Ever
  

Anthony Taylor &
Iain Hunt
 
SME Strategy Consulting & Cleantech Service Group
   
  
 
3.15pm - 3.45pm   Break & Exhibitor Showcase
      

You can choose to attend Breakout 10, Breakout 11, or Breakout 12:
3.45pm - 5.15pmBreakout 10 (90min)   Establishing Digital Transformation Office in
Public Sectors - Case Studies



Aqel M. Aqel  
Devoteam - Saudi Arabia
3.45pm - 5.15pm Breakout 11 (90min) Future-Framing Strategy for the 21st Century
Sustainable Enterprise 



Frank Spencer  
Kedge, LLC
3.45pm - 5.15pm Breakout 12 (90min) Computers and Strategy: A Match Made in Artificial Heaven


Mark Chussil 
Advanced Competitive Strategies, Inc. 
 
6.00pm - 9.00pm   Networking Dinners (optional)
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           


Friday 15th May 2020
Conference Day 2
     
8.00am - 2.00pm   Registration & Exhibitor Showcase
     
8.30am - 9.00amKeynote 3 
TBC



 
 
     

You can choose to attend Breakout 13, Breakout 14, or Breakout 15: 
9.15am - 10.15amBreakout 13 (60min) An African Experience in Strategy Technology Execution: A Case Study Using Digital Strategy Transformation Tools in a Leading Technology Company  

 



 Kennedy Ntini, Kennedy Chikuhwa & Alan Leeds 
Kenac, GlobalTech, Inc. & Y-Change, Inc.
9.15am - 10.15am Breakout 14 (60min)The Integration of Business Intelligence and
Predictive Analytics in Strategic Planning
 
 





 Eddy Abou Chakra
Vanguard Consulting
9.15am - 10.15am Breakout 15 (60min) Middle-Out Strategy. Inclusive Short and
Long Term Strategy Design and Deployment
for Maximized Engagement and Agility



Kevin Smith 
Ephektiv
     
10.15am - 10.45am   Break & Exhibitor Showcase 
     

You can choose to attend Breakout 16, Breakout 17, or Strategy in the Real World #2:
10.45am - 11.15amBreakout 16 (30min) Building Adaptive and Resilient Cultures
Through Trust 
 



Gloria Negrete 
UC San Diego
10.45am - 11.15am Breakout 17 (30min)TBC  




 
10.45am - 11.15am Strategy in the Real World #2 (30min) SW:E. From No Strategy to Metrics-Driven
Strategy in 1 Year



Kevin Wachtel 
Indiana Wesleyan University 
  SW:F. Holistic View: Applying Strategic Information Technology  





Husam Abu Amara
Strategia, LLC

    SW:G. Storytelling in Strategy: Developing a Clear Picture for the Board


Matthew Sitter  
Advantary 
 SW:H. Strategic Planning in Local
Government in British Columbia:
Smart Practices and Lessons Learned



Kimberly Speers 
University of Victoria
     
11.30am - 12.15pm

   Crowdsourcing the Conference


     
12.15pm - 1.45pm   Lunch, AGM & Awards
     
1.45pm - 2.30pmKeynote 4 
TBC



 
 
     
2.30pm - 2.45pm   Closing Remarks
     
2.45pm - 3.00pm    Break & Conference Close
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       








Contact Us

200-411 Richmond Street East
Toronto, ON M5A 3S5
p.1.844.345.2828
f. 416.929.5256

Please note that this address may require additional postage.

Please check with your local post provider for details.